top of page

SUN IS OUT!

Ook kindjes die geen bril met correctieglazen hoeven te dragen, hebben nood aan een goede zonnebril. Teveel blootstelling aan UV straling door de zon kan tot oogaandoeningen leiden zoals fotokeratitis, op lange termijn cataract en ook huidveroudering van de huid rond de ogen.


UV-straling is elke dag aanwezig, het hele jaar door, in alle seizoenen en zelfs op bewolkte dagen.


Kinderogen zijn gevoeliger voor UV-straling dan de ogen van volwassenen. Dit komt doordat de ooglens die het oog beschermt, bij kinderen transparanter is. Daarnaast zijn kinderen doorgaans vaker buiten waardoor ze ook meer aan UV-straling worden blootgesteld in vergelijking met volwassenen.


Vergeet daarom dus niet om de ogen van uw kids te beschermen!


Enkele belangrijke tips voor de aanschaf van een goede kinderzonnebril:

  • Vraag naar de UV – bescherming: UV400 is ideaal;

  • Kies de juiste categorie van verduistering: categorie 3 en 4 zijn het meest comfortabel voor de kleinsten onder ons;

  • Overweeg gepolariseerde glazen: deze filteren de hinderlijke schittering van zonlicht op water en op sneeuw weg en geven zo meer rust aan de ogen;

  • Let op een goede pasvorm: een kwalitatieve zonnebril kan enkel goed beschermen als de pasvorm op het hoofd goed is. Enkel dan voorkomt de bril dat er schadelijk UV-straling in de ogen terechtkomen;

  • Kies voor kinderen altijd zonnebrillen met kunststof zonneglazen. Deze zijn lichter en veiliger.

Kom gerust vrijblijvend kinderzonnebrillen passen in onze conceptstores! In TOOP zijn alle kids welkom voor een passend advies en de ruimste keuze aan leuke (zonne-)brillen.


Voor kids mét correctieglazen hebben we scherpe zonneglas acties.Comentários


bottom of page