top of page

Belgische kinderoptiekzaak TOOP ontwikkelt eerste Belgische 3D-geprinte kinderbrillen

De Leuvense kinderoptiekzaak TOOP lanceert een eigen collectie 3D-geprinte kindermonturen, en dat is een primeur in België. De uitvoering gebeurt in samenwerking met de Leuvens 3D-printspecialist Materialise.

“Onder meer door de toegenomen schermtijd en de sterk verminderde buitenspeeltijd heerst een toenemende vraag naar toegewijde kinderoogzorg”, aldus Nathalie Bladt, founder en zaakvoerster van TOOP Kidseyewear. “Daarom hebben we besloten om naast een zorg en winkels op maat van kinderen, ook onze producten aan te passen en in een duurzamer jasje te steken.”

Bij de productie is geen sprake van restafval en omdat er alleen op vraag geproduceerd wordt, zijn er geen onnodige stocks.“Op deze manier draagt TOOP zijn steentje bij aan een groenere wereld,” gaat Nathalie Bladt verder. “Bovendien zijn er met het 3D-printen van monturen onnoemelijk veel designs mogelijk. Door het gebruik van geprint materiaal ontstaan er ook kleureffecten, die we in de reguliere collecties met klassieke materialen niet zien terugkomen.”留言


bottom of page