top of page

TOOP is erkend MiYOSMART dealer

Bijgewerkt op: 13 sep. 2022


Wat is MiYOSMART?

MiYOSMART is de slimme behandeling van toenemende bijziendheid of myopie bij kinderen. MiYOSMART slaagt er namelijk in om niet alleen de myopie te corrigeren maar ook de progressie ervan te vertragen.


Hoe werkt MiYOSMART?

Uit wetenschappelijk onderzoek, door de Polytechnische Universiteit van Hong Kong, is gebleken dat de toename van bijziendheid kan worden afgeremd door gelijktijdig scherp zicht te bieden én een zogenaamde constante myope defocus te creëren.


Het speciaal ontwikkelde MiYOSMART-brillenglas start van een enkelvoudig brillenglas waarbij op de voorzijde bijna 400 kleine defocussegmentjes zijn aangebracht. Tussen de segmentjes en in het centrale deel van het brillenglas is de benodigde vertesterkte aanwezig. Hierdoor ontvangt het oog tegelijkertijd de myope defocus én de benodigde vertesterkte.


Dankzij deze innovatieve productietechnologie (D.I.M.S.) zien de MiYOSMART-brillenglazen er net zo uit als standaard enkelvoudige brillenglazen. Er is klinisch bewijs dat de D.I.M.S.-technologie in MiYOSMART-brillenglazen de toename van bijziendheid kan afremmen.


Het is een veilige en gemakkelijke behandeling, omdat deze vergelijkbaar is met het dragen van gewone brillenglazen. Het materiaal van de brillenglazen is licht, dun, schokbestendig en biedt UV-bescherming. Wennen aan de glazen is eenvoudig en ze kunnen de hele dag worden gedragen bij alle activiteiten.


Hoe kan u deze MiYOSMART glazen verkrijgen?

MiYOSMART glazen vormen een behandeling en zijn daarom enkel verkrijgbaar mits akkoord van de behandelende oogarts, via een voorschrift. Met dit voorschrift kan u in onze TOOP-winkels terecht voor de uitvoering ervan. Deze glazen worden dan op maat besteld. De opvolging gebeurt gedeeltelijk door de oogarts en gedeeltelijk door ons, in nauw overleg.

Comments


bottom of page